Aktiv ferie i Lofoten

Lofoten egner seg utmerket for en aktiv ferie. Her er det flust av opplevelser og turer i det som må være verdens mest naturskjønne omgivelser. En tur til Lofoten blir sannsynligvis ikke din siste. 

Er du typen som elsker en aktiv ferie, kan du ikke la være å reise til Lofoten. Her er noen av de flotteste opplevelsene du kan delta på i Lofoten. 

Hesteridning langs stranden

En av de mest spektakulære måtene å oppleve Lofotens naturskjønne omgivelser, er fra hesteryggen. Meld deg på en guidet tur med islandshest, en hesterase som er kjent for sin stødighet og sitt gode lynne. 

Hele familien kan delta på hesteridning i Lofoten, for her finnes det turer for både nybegynnere og viderekomne ryttere. På turen har dere med en guide som leder dere langs hvite sandstrender og gjennom naturreservater hvor Lofotens vikinger skal ha holdt til. 

Fisketur i Vestfjord

En fisketur i Vestfjord er den perfekte aktiviteten med barn. Turen går fra Ballstad hver dag i sommerhalvåret, og varer i ca. tre timer. Leie av fiskestenger er inkludert i prisen. 

Det er Sjøstrand Rorbuer som organiserer turen, og anlegget eies og drives av en ekte fiskerfamilie. Sjøstrand Rorbuer tilbyr også overnatting i tradisjonelle rorbuer, i tillegg til sauna og badestamp på kaikanten. 

Kajakktur under midnattssolen

Å padle i en kajakk under midnattssolen er en helt unik opplevelse som bare kan gjøres innenfor polarsirkelen. Midnattsol skjer når solen går ned, men aldri krysser horisonten. 

Kajakkturen skjer nær kysten og langs de små øynene med en erfaren guide. Det er ikke nødvendig at deltakerne har erfaring med padling fra tidligere – faktisk har flesteparten av turfølget aldri sittet i en kajakk før. 

Fjordsafari med RIB

En av de beste måtene å oppleve Lofoten på, er fra fjorden. I en RIB kommer du tett på naturen og dyrelivet, og turen går inn i den majestetiske Trollfjord hvor det er gode sjanser for å se havørn. Dette er den fjerde største ørnen i verden, med et vingespenn på over 2,5 meter og en vekt på nesten 7 kilo. 

Toppturer

Det er utrolig mange flotte fjellturer i Lofoten, så mange at det er vanskelig å velge bare én. De aller fleste fjell i Lofoten kan bestiges og byr på fantastiske naturopplevelser. Du trenger ikke en gang klatre spesielt høyt for å få en spektakulær utsikt. Her er et knippe flotte fjellturer i Lofoten, men listen er langt fra komplett:

  • Ryten (543 moh)
  • Mannen (400 moh)
  • Helvetestinden (602 moh)
  • Reinebringen (448 moh)

Se flere fjellturer her

Skiturer

Igjen er det for mange flotte skiturer i Lofoten til at vi klarer å velge ut noen få, både når det gjelder langrenn og alpint. Merk at noen fjellområder, som Kvanndalen eller Småtindan, er utsatt for snøras. Husk alltid å sjekke snøskredvarselet på Varsom.no for å forsikre deg om at forholdene i området er trygt før du legger ut på tur. 

Surfing

Surfing er en annen utmerket aktivitet for en aktiv ferie, og i Lofoten er forholdene svært gode for både surfing og brettpadling (SUP). Vannet holder ikke de høyeste temperaturene, så man bruker vanligvis en tykk våtdrakt både sommer og vinter. 

Unstad er området som er mest kjent for surfing. Her finner du surfing for nybegynnere, du kan delta på surfecamp, eller surfe fritt på egenhånd.

Les de populære innleggene