Reise til Las Vegas med et ferielån
Blinkende lys og skilt i Las Vegas

Drømmer du om en gamingferie, for eksempel til Las Vegas? Dersom du vurderer å finansiere ferien med et lån, bør du lese videre.

Med moderne teknologiske løsninger finnes det flere måter å finansiere en ferie på enn å bruke månedsvis på å spare penger. En mulighet er å søke om lån, men dette kan kanskje føles litt skummelt. 

Fordelen med et ferielån er at du ikke trenger å tilby banken noen form for sikkerhet for å få låne pengene. Dette betyr at selve låneprosessen er nettbasert og smidig. Du får utbetalt pengene innen kort tid, og slipper å spinke og spare til ferien i flere måneder.

Ulempen med et ferielån er at det koster penger – i motsetning til å spare penger, som ikke bare er gratis, men som gir deg rentegevinst. Har du mulighet til å spare opp pengene før du reiser på ferie, er dette derfor det mest økonomiske valget.

Så mye koster lånet

Du har sikkert hørt at det er dyrt å reise på ferie på kreditt, men det trenger det ikke være. Så lenge du følger terminene og betaler tilbake det du skylder innen en rimelig tid, trenger det ikke bli spesielt kostbart. 

For å finne ut av hva lånet koster er det lurt å bruke en kalkulator for forbrukslån. Her legger du inn hvor mye du har behov for å låne, og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Så vil du få et estimat på hvor mye lånet koster i måneden.  

Slik finner du det billigste lånet

Et ferielån er et forbrukslån, det vil si et lån hvor pengene kan brukes til hva du vil. Du kan altså bruke pengene på å reise på gamingferie til Las Vegas, oppgradere gamingutstyret ditt eller noe helt annet – det bestemmer du selv.

Forbrukslån kan koste nesten hva som helst. De fleste er naturlig nok ute etter å finne det billigste forbrukslånet, men er usikre på hvordan de skal gå frem. 

Det enkleste er å søke via en finansagent. Dette er låneformidlere som fungerer som bindeledd mellom långiveren og låntakeren, og som sammenligner tilbud om forbrukslån for å finne de beste avtalene. Da trenger du bare fylle ut en søknad, så blir den samme søknaden videresendt til et knippe banker og långivere. 

Slik kan du spare til ferien på egenhånd

Har du likevel bestemt deg for å spare til ferien på egenhånd, bør du undersøke måter å redusere de faste utgiftene dine på slik at sparingen går raskere. 

Har du allerede handlet på kreditt eller tatt opp forbrukslån tidligere, kan du spare mye penger ved å refinansiere gjelden. Dette betyr at du tar opp et nytt lån som brukes til å betale ned det gamle lånet, og eventuelt også samle alle smålån du måtte ha på bok. Da får du bare et lån å betale ned på, noe som gir deg en mye mer oversiktlig nedbetalingsplan. 

I tillegg sparer du penger på reduserte lånekostnader. Gjennom refinansiering kan man oppnå en lavere rente på lånet, i tillegg til å kvitte seg med alle doble utgifter og gebyrer. Søk refinansiering via en finansagent, så får du hjelp til å finne det billigste refinansieringslånet. 

Las Vegas, baby!

Er det endelig tid for gamingferie til Las Vegas? Etter å ha lest dette innlegget, vet du litt mer om både finansiering og sparing. Dermed kan du velge det som passer best for din økonomi, og er straks klar for å reise til Las Vegas.

Renteeksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Les de populære innleggene

Slik trener du til fotturen

Slik trener du til fotturen

Skal du på fottur med familie, kjæreste, venner eller alene? Da er det viktig at du ikke tar deg vann over hodet. Slik bør du trene på forhånd.